Anna Holm

Konsult
076-781 88 86
anna.holm@mumgroup.se

Anna är erfaren arkitekt och produktägare med fokus på integration och information. Hon gillar att driva igenom förändringar kring process och organisation, gärna med agila metoder. Hon älskar bra samarbeten, att utbyta kunskap med andra och driva fram lösningar på komplexa problem.

”Att våga ta beslut är otroligt viktigt för att kunna driva en verksamhet framåt; det är ofta bättre att ta ett dåligt beslut som man sedan kan ändra än att inte ta något alls och fortsätta famla i mörkret. Ibland finns en stor rädsla kring detta, jag tror att man måste avdramatisera beslutsfattandet.”

”Ett problem som jag tyvärr ofta ser är dåligt samarbete och mycket politik i de organisationer jag möter. Där är en fördel att jag som konsult kan gå in och medla, dessutom kan man ha en ärlig och mer konkret attityd än många kanske vill eller vågar som anställda. Att lägga korten på bordet och försöka knyta ihop personer för att reda ut frågor och få till ett riktigt bra samarbete driver mig.”

”Jag har odling i blodet. På vårarna trängs hundratals små krukor i min glasveranda då jag alltid måste maxa uppdrivningen på våren. När fönsterbrädena till slut är på väg att explodera av groddande potatisar, pixie stripe- tomater, habaneroplantor, sommarpumpa och slanggurkagrenar som letar sig in och ut i bokhyllan börjar jag kontakta alla jag känner för att höra om de vill ha lite plantor, då jag omöjligt kan få plats med allt på mitt trädgårdsland. De måste dock lova dyrt och heligt att ta väl hand om dem.”

”Eftersom min son utvecklat ett stort intresse för rymden har jag varit tvungen att läsa på för att hänga med. Jag kan numera allt om dvärgplaneterna, Kuiperbältet, Krabbnebulosan, vilka månar i vårt solsystem som är större än Merkurius och att det kan finnas liv på Europa (en av Jupiters månar). Inte helt oväntat ska han bli astronaut när han blir stor, så chansen kommer finnas att förkovra sig ytterligare i ämnet.”

Specialistkunskaper: Lösningsarkitekt, produktägare, informationsarkitekt, integrationsarkitekt, teknisk projektledare

Tidigare arbetsgivare: Stratsys, Avega Group, HiQ, IBX

Examen: Civilingenjör i informationsteknik , KTH, 2005

Certifieringar: Certified Scrum Product Owner, ITIL Foundation v3

Anna Holm