Birgitta Good

Konsult
070-777 89 67
birgitta.good@mumgroup.se

Birgitta är kravanalytikern som får beställarna att förstå vad det är de egentligen vill ha och synliggör annorlunda arbetssätt för att få en optimal process. Hon ser möjligheter istället för hinder och skapar struktur i en ofta rörig och komplex värld.

Jag är obotligt nyfiken till naturen så konsultlivet passar mig perfekt. Att få träffa nya människor och ta mig an nya utmaningar är det som driver mig framåt.”

”Att få beställaren att förstå vad den egentligen vill ha och samla in kraven i olika former är det roligaste i min roll. Att sedan få möjligheten att dokumentera dem på ett strukturerat och tydligt sätt så att även alla andra i projektet är med på tåget gör mig än mer motiverad att ifrågasätta och utmana gamla sanningar och tankesätt. Att få systemstöd och processer som verkligen underlättar för användarna är givande och motiverande. En kombination av kravinsamling och förändringsarbete är alltid spännande.”

”En stor passion i livet är inredning, färg och form såväl inomhus som i trädgården. Det pågår ett ständigt inredningsprojekt hemma hos mig och trädgården är aldrig färdig, den grävs upp och planteras om men jämna mellanrum. Jag får utlopp för kreativitet i mitt egna företag som drivs på fritiden.”

”Jag är grymt envis och är inte den som viker ner mig i första taget – en stark egenskap som präglar mig. Jag åkte Tjejvasan för första, och definitivt sista gången, 2001 då gravidillamåendet satte in med full kraft. Fick knappt i mig något på hela dagen, vid starten var den -18 grader och snöfall. Motvinden och snöfallet höll i sig hela vägen mellan Oxberg och Mora men i mål kom jag.”

Specialistkunskaper: Kravarbete (kravinsamling, analys, dokumentation m.m.), förändringsarbete (genomlysning av befintliga processer, dokumentation av processer och utveckling av nya och förändrade processer, rutiner och arbetssätt).

Tidigare arbetsgivare: Sogeti Sverige, Qtema, Swedbank AB, Swedbank Card Services, Swedbank IT

Birgitta Good