Helena Grill

Konsult
070-316 08 54
helena.grill@mumgroup.se

Helena är en glad och drivande projektledare som brinner för att skapa grupper med högt i tak, få alla att trivas med sitt arbete och att leverera rätt resultat. Helena är social, idérik, jobbar gärna agilt och har lätt för att sätta sig in i nya sammanhang och tekniska förutsättningar.

”Jag gillar att komma till nya arbetsplatser, sätta mig in i deras utmaningar och frågeställningar och direkt göra nytta. Det är väldigt inspirerande att få jobba i nya konstellationer och i nya organisationskulturer. Det är också kul att se likheter och skillnader mellan olika branscher. I konsultrollen förväntas jag leverera hela tiden och det passar mig.”

”Jag tycker att det roligaste är när jag lyckas göra arbetet roligt för mina projektmedlemmar. När det tidigare varit otydligt vem som ska göra vad och hur samarbetet ska fungera och jag lyckas få människor att jobba ihop och ha roligt på jobbet. För mig är det viktigt att få min grupp att fungera bra och att alla trivs. Jag trivs extra bra när det är tekniskt komplext, det gör det extra utmanande att få ihop en bra projektstruktur, givande möten och ett bra samarbete. När mina projektmedlemmar får de verktyg och den struktur de behöver från mig och sen använder mig mest som bollplank, då känner jag att jag har lyckats.”

”Jag tänker agilt i det mesta jag gör och brukar fokusera på att dela upp allting i mindre delar och göra klart en sak i taget. Och hellre göra många omtag än att ha allt klart från början. Det låter ganska simpelt men är det jag brukar prata mest om. Att få ut leveranser så tidigt som möjligt med högt prioriterad men begränsad funktionalitet.”

”På fritiden åker jag jättemycket skidor eftersom mina barn tävlar i alpin skidåkning. Nästan bara alpint men någon vända i längdspåret brukar hinnas med. Jag älskar friluftsliv som kajakpaddling, skogspromenader, svampplockning, vandring eller skridskoåkning. Jag sover bäst i tält och älskar att laga mat på stormkök. Till och med diska är roligt utomhus!”

Specialistkunskaper: Projektledare, förvaltningsledare, kravanalytiker och utredningsledare.

Tidigare arbetsgivare: IT-huset, Svenska Röda Korset, Visab Consulting, Devoteam Quaint, HiQ, CATS AB.

Examen: Civilingenjör i Elektroteknik, KTH, 2001

Helena Grill