Ida Hultberg

Konsult
ida.hultberg@mumgroup.se

Ida är en driven produktägare, coach och förändringsledare med lång erfarenhet av projektledning såväl som utveckling, förvaltning, och kravanalys. Coachande ledarskap, teamutveckling, utbildning och facilitering är områden som Ida är extra intresserad av och hon tar sig gärna an roller där hon får kombinera sina kunskaper, så som agil coach, produktägare, teamledare, eller scrummaster.

”Jag motiveras av att leverera i kvalitet och att säkerställa att kunden blir nöjd med leveransen. Jag är strukturerad och organiserad och följer gärna uppsatta processer och modeller eller är med och skapar nya. Jag triggas av oreda och problem och vill gärna skapa ordning och gillar problemlösning, jag hjälper gärna andra att lösa deras problem när jag får chansen. Jag intresserar mig mycket för hur vi människor fungerar, och då främst hjärnan och läser gärna böcker om exempelvis varför vi gör som vi gör, och hur vi kan tänka och agera annorlunda för att få nya resultat. Detta är nära sammankopplat med ledarskap och teamutveckling och hur vi på arbetsplatser kan leda individer och grupper.”

”För mig är det viktigt att samarbeta med min omgivning, vara tydlig i kommunikationen, och att alltid göra mitt bästa. Jag brukar lägga tyngd vid att hela gruppen ska förstå och vilja arbeta mot samma vision och målbild, för när alla är engagerade och vill dra åt samma håll brukar det bli bäst resultat. Samtidigt som det är viktigt att se varje individ i gruppen och förstå att alla är olika och utgår från olika perspektiv.”

”På min fritid tränar jag gärna och gillar att prova nya träningsformer precis som att jag tycker om att ta mig an nya roller i arbetslivet. För tillfället tränar jag främst löpning i spåren i skogen och funktionell träning på gymmet, förr spelade jag mycket fotboll och då låg lagsamarbetet och att alltid göra mitt bästa i fokus. Jag umgås mycket och gärna med mina barn och gör olika aktiviteter tillsammans, som att spela spel, rita, baka, testa någon ny sport eller fritidsaktivitet eller bara mysa. Jag intresserar mig även för inredning där jag får använda min kreativitet och problemlösningsförmåga för att skapa både snygga, harmoniska och smarta förvaringslösningar och miljöer. Målet är att hemmet ska vara både snyggt och funktionellt.”

Branscher: Telekom, Offentlig sektor, Bank, Handel, Media.

Specialistkunskaper: Coachning, förändringsledning, processutveckling, projektledning, workshopledning, facilitering.

Roller: Agil produktägare, coach, scrum master, projektledare, förändringsledare

Tidigare arbetsgivare: Tele2, Ida Hultberg EF, DJV Consulting, Trafikförvaltningen, Omegapoint, Capgemini, Materna Information & Communication, Steria.

Examen: Magisterexamen i datavetenskap 160 p, Högskolan i Skövde, 2002.

Certifieringar: SAFe® 5 Agilist, ICF Associerad Certifierad Coach (ACC), Certifierad NLP Business Master Practitioner (INLPTA), Certifierad NLP-coach (INLPTA), Prince 2 Foundation, ITIL Foundation v3, Scrum Master.

Ida Hultberg