Joakim Ohlsson

VD MUM Digital Technology, Konsult
076-834 33 01
joakim.ohlsson@mumgroup.se

Joakim är en ledare med ett starkt engagemang, en relationsbyggande och coachande ledarstil och med ett analytiskt sinne. Han har en teknisk bakgrund inom systemutveckling och drivs av att skapa värde för sin omgivning, både när det gäller människor och resultat.

Som konsult gillar jag möjligheterna som ges att lära mig olika branscher och ta mig an utmaningar och att hjälpa organisationer att bli bättre och leverera resultat. I konsultrollen har jag möjlighet att byta miljöer och uppdrag. Det ger mig inspiration och möjligheten att lära mig av nya kontakter, utmaningar och branscher.”

”Jag drivs av mål. För mig är det där det börjar, att sätta inspirerande mål och sen tillsammans med andra hitta vägar att nå dem. Som säljare och ledare tycker jag att det otroligt kul att se hur man med hjälp av digitalisering och rätt kombination av människor tillsammans kan överträffa de förväntningar som finns.”

”För att nå dina mål, få ett effektivt samarbete, och ha kul på vägen är tre bra tips:
– Var tydlig med förväntningar
– Anpassa din kommunikation till mottagaren
– Agera nu”

”För att bryta av vardagen arbetar jag gärna med händerna och tycker att det är kul med maskiner. Därför har jag ofta gjort den renovering som krävs hemma själv. Det senaste köpet är en överhansdsfräs, som jag använt för att bygga en säng till en av mina söner. Den är formad som en borg med urfrästa fogar och gluggar och är lika mycket en uppskattad lekplats.”

Specialistkunskaper: Interimschef, Team lead/Scrum master, Off/nearshoring, Business Analyst, Kravhantering.

Tidigare arbetsgivare: Sigma IT, Cybercom, Scania.

Examen: Civilingenjör i maskinteknik, Datorsystem för konstruktion och tillverkning på institutionen Industriell Produktion, Kungliga tekniska högskolan, 2005

Joakim Ohlsson