Karin Björk

Konsult
070-790 79 70
karin.bjork@mumgroup.se

Karin är en engagerad projektledare och förändringsledare som arbetar strukturerat med fokus på beteendeförändring och coaching i förändringsprojekt, framförallt i miljöer med stora förändringsutmaningar. Hon brinner för att koppla individens personliga resa till de övergripande målen och har alltid affärsnyttan och kundbehoven som ledstjärna.

Jag tycker det är spännande att komma in i organisationer som ska göra en förändring. Framförallt är jag specialiserad på hur man får alla medarbetare i organisationer att förändra sitt beteende så att de når sina mål. Jag jobbar gärna med ADKAR. Genom att mäta Awareness (Är medarbetarna medvetna om varför förändringen görs?), Desire (Supportar de förändringen?), Knowledge (Har de kunskapen kring vad de ska göra?), Ability (Har de rätt kompetens?) och Reinformcement (Hur vidmakthåller de förändringen) kan man därefter utforma planer för att få med sig individen beroende på var i förändringen de är.”

”Som certifierad PROSCI förändringsledare använder jag en beprövad verktygslåda i förändringsarbetet.Det absolut viktigaste i en organisationsförändring är beteendeförändringen. Ett område som jag arbetet med i olika sammanhang i ca 7 års tid. Människans förändringsobenägenhet är inbyggd i hjärnan eftersom den vill spara energi. Jag har specialiserat mig på hur man trots detta på ett strukturerat sätt kan få människor att förflytta sig.”

”Mitt mantra är att hela tiden lyssna på och involvera medarbetarna, arbeta aktivt med feedback så att varje individ känner sig viktig och sedd. Då kommer kreativiteteten och engagemanget automatiskt.”

”Min stora passion är hjärnan, personlig utveckling och att få människor att må bra och att utvecklas och nå sina mål. Jag är coach, mental tränare och mindfulnessinstruktör och har bland annat utvecklat en app där unga tjejer kan träna mentalt för att få bättre självkänsla. Jag har även bott i Spanien, Argentina och Mexiko och älskar språket, maten, människorna, dansen och kulturen.”

Specialistkunskaper: Strategiska uppdrag inom förändringsledning, individuell beteendeförändring, coaching, projektledning.

Tidigare arbetsgivare: Mindtrip, Appstockholm, More Mobile relations, Ericsson.

Examen: Magisterexamen i internationell ekonomi, Linköpings universitet, 1999.

Certififieringar: PROSCI Change Management, Licensierad Mental Tränare, Mindfulnessinstruktör, NLP practionioner, ICC certifierad coach.

Karin Björk