Karin Sörnäs

Konsult
072-522 31 41
karin.sornas@mumgroup.se

Karin är en senior och uppskattad verksamhetsanalytiker och förändringsledare med erfarenhet av bank och försäkring samt offentlig sektor. I komplexa verksamheter med regelverksförändringar trivs Karin allra bäst då hon med stort engagemang involverar många i organisationen för att åstadkomma mesta möjliga verksamhetsnytta.

”Jag brukar säga att anledningen till att jag kliver upp ur sängen på morgonen är drivkraften att göra nytta, att göra skillnad någonstans. Det är en härlig känsla att gå hem efter en arbetsdag och känna att idag har jag verkligen gjort skillnad för någon. Jag älskar problemlösning och är analytiskt lagd med fokus på komplexa situationer i organisationer och i hur arbetet styrs och genomförs på en arbetsplats.”

”En fråga jag lätt går igång på är den om människors olikheter. Min grundsyn är att människor är fundamentalt olika när det kommer till problemlösning, konflikthantering, kommunikation, hur man möter nya situationer, relationer – ja allt. Att förstå dessa olikheter och göra det bästa av dem i samspelet med andra är något som fascinerar mig.”

”Jag har ett stort och brett hantverks- och gör-det-själv-intresse som jag tror delvis kommer sig av att jag valt ett arbete som ibland kan kännas lite abstrakt utan tydliga fysiska leveranser. Jag kan ibland sakna att kunna peka på något och säga: det där har jag gjort/byggt/skapat. Det kan också ha att göra med att jag som barn tillbringat mycket tid på golvet i mammas syrum.”

”Jag är inte särskilt äventyrlig av mig och tycker inte om att ta risker. Kanske i motsats till det är jag utförsåkare sedan över 40 år tillbaka och kastar mig glatt utför vilken pist som helst, helst i Österrikiska alperna. En dröm är att prova skärmflygning på skidor, vilket verkar helt fantastiskt.”

Specialistkunskaper: Affärsanalys, förändringsledning, workshopledare

Tidigare arbetsgivare: Sigtuna Kommun, Sörnäs Konsult, Cybercom Group, Karlöf Consulting, SEB Group IT, SEB Merchant Banking, SEB Retail Banking

Examen: Företagsekonom, 1994, Linköpings universitet

Certifieringar: Agile Product Owner, Scrum Master, PROSCI Förändringsledning, Certifierad personlig coach enligt ICF

Karin Sörnäs