Klas Jensgård

Konsult
072-230 77 77
klas.jensgard@mumgroup.se

Klas är en strukturerad, prestigelös och målinriktad ledare samt informations- och integritetsexpert med lång och bred erfarenhet från ledande befattningar, bl.a. från förundersökningar, utredningar, juridik och projektledning. Klas är är certifierad Privacy Professional (CIPP/E) och har arbetat under de senaste åren som global projektledare inom persondataskydd.

”Jag ser mina vitt skilda erfarenheter som en möjlighet att kunna erbjuda kunden nytänkande, innovativa idéer och att kunna vara den där klippan man förväntas vara som konsult. Jag ser uppdragen som just uppdrag, ’Inkallad för att lösa en given uppgift och sedan ta sig ut’, kan inte låta bli att dra vissa paralleller till mitt tidigare liv som militär, och då krävs struktur och ordning och reda, vilket jag ofta anser vara en nödvändighet.

”Jag har trillat dit ordentligt på vårt integritetsskydd i denna exploderande digitalisering runt omkring oss, vem värnar om oss människor i vår strävan att automatisera våra liv. Hur skyddar vi dessa mängder av data, hur behåller vi kontrollen och vem ser till att vår data inte missbrukas. Jag drivs av att få mer kunskaper om informationssäkerhet, att lära mig mer om digital teknologi för att bäst effektivisera skyddet, att koppla ihop dessa kunskaper med de mänskliga rättigheter som persondataskyddet grundar sig på. Den stora utmaningen är att få vinstdrivande företagare att förstå att investeringar inom detta område inte är bortkastade pengar, utan just investeringar i vår framtid. Det de satsar på framtiden får de sedan tillbaka i form av förtroende.

”Jag har haft ledande befattningar och positioner i ca 25 år och på den resan lärt mig att gruppdynamiken är det viktigaste att förstå för att lyckas, att Abraham Maslow hade rätt med sin behovspyramid, att Will Schutz slog huvudet på spiken med sin FIRO-cirkel och att polisen har så rätt när dom säger att alla vi individer vill bli hörda, sedda och bekräftade. Med en motiverad grupp kan man skapa underverk!”

Jag älskar att snickra, skapa, vara innovativ, vara i naturen, leva som ’förr’ och förlita sig på intuition, känsla och erfarenhet. Allt detta får jag utrymme att göra på vårt landställe med mina fyra barn och min fru. I nordligaste Småland och djupt in i skogen ligger vårt paradis där min fru upptäcker odlandet som det var förr med rovor, betor, morötter, bönor, rödbetor samtidigt som jag tillverkar allt som kan tänkas behövas för självhushållning.”

Specialistkunskaper: Expertis inom persondataskydd, ledarskap, agil coach, utredning

Tidigare arbetsgivare: Sopra Steria Sweden, Kentor, Polismyndigheten, Försvarsmakten

Examen: Polishögskolan 2007, Militärhögskolan 2000, Sjöofficershögskolan 1992 

Certifiering: Certified Information Privacy Professional (IAPP), Certifierad Scrum Master, Diplomerad Förundersökningsledare (Polisen) 

Klas Jensgård