Lena Andersson

Konsult
072-730 66 98
lena.andersson@mumgroup.se

Lena är en glad och verksamhetsnära kravanalytiker med stor förmåga att analysera de olika förändringar en verksamhet behöver genomgå för att skapa så stort värde som möjligt. Lena är nyfiken och trygg i sig själv och strävar alltid efter en enkel och tydlig kommunikation som alla kan förstå.

”Det var närmast en slump att jag blev konsult. Jag hade startat min yrkeskarriär som beräkningsingenjör och utvecklare på ett stort företag när en studiekamrat hörde av sig. Idag skulle jag inte kunna tänka mig något annat än konsultbranschen. Jag är ständigt nyfiken och tycker det är jätteroligt att få något helt nytt att hugga tag i med jämna mellanrum. Dessutom träffar man så många roliga och annorlunda människor som ger en perspektiv på livet.”

”Många gillar inte att hålla på att dubbelkolla listor, texter eller liknande men det gör jag. Jag älskar att gå igenom tusen poster i Excel och checka av att de är gjorda, eller att beta av en matris så att den är upprättad på ett så effektivt sätt som möjligt. Jag är helt enkelt en strukturnörd som utifrån kaos kan pussla ihop det mesta till ett effektivt flöde eller system.”

”Jag läser böcker väldigt snabbt eftersom jag inte läser rad för rad utan mest tittar i mitten på sidan och ’ser’ texten istället för läser orden. Deckare är tillräckligt intelligensbefriade för att låta mig koppla av ordentligt. När jag är ledig en längre tid gillar jag att uppfinna smarta och praktiska lösningar för huset eller fritidshuset, och jag förverkligar dessutom gärna dessa genom att snickra och renovera själv. Det enda jag lejt ut är plåtarbete, fönsterkittning, eldragning och rörmokeri. När vi köper IKEA-möbler är det jag som sätter ihop dem medan min man diskar.”

Specialistkunskaper: Verksamhetsanalys, kravanalys, affärsanalys, utredningar

Tidigare arbetsgivare: Cybercom Sweden, Easyplanning, LUTAB, Det Norske Veritas, SAQ Kontroll

Examen: Civilingenjör i teknisk fysik, KTH, 1998

Certifieringar: PROSCI Förändringsledning, Faciliterings- och modelleringsteknik

Lena Andersson