Malena Lock

Konsult
070-552 74 04
malena.lock@mumgroup.se

Malena är en driven projekt- och förändringsledare med lång erfarenhet av projektledning inom IT främst inom bank och försäkring. Ledarskap och utveckling av team ligger Malena särskilt varmt om hjärtat och hon driver ofta och gärna agila, UX-drivna digitaliseringsprojekt med ett starkt kundfokus.

”Jag tycker om att möta människor i olika sammanhang, och samtidigt ta mig an nya utvecklande utmaningar. Jag ser varje uppdrag som en resa vi gör tillsammans – allt från planering till genomförande och reflektion. Att utvecklas tillsammans där jag får med mig nya lärdomar och samtidigt kan dela med mig av mina erfarenheter känns oerhört roligt och stimulerande.”

”Jag drivs av att arbeta mot gemensamma mål och bygga upp effektiva team med ett agilt arbetssätt. Liksom av att leda en digital transformation med dess utmaningar med hur vi kommunicerar och genomför förändringarna. Jag tvekar inte att ta mig an utmanande och komplexa uppgifter och vill verkligen förstå kundens behov för att kunna bygga hållbara framtida lösningar.”

”Asien och i synnerhet Japan är ett fantastiskt resmål som jag gärna återvänder till. Från snötäckta berg i norr till sol i söder, fantastisk kultur och enkel genuin mat med rena smaker. Annars gillar jag träning i skog och natur och åker hellre nedför en svensk fjälltopp än ligger på stranden. Jag läser gärna historiska romaner men finner deckare ganska tråkiga och alldeles för blodiga. Till sist har jag äntligen börjat förstå poängen med streamingtjänsterna – det är riktigt gott att kunna se en hel serie i sträck!”

Specialistkunskaper: Ledarskap, agil projektledning, digitalisiering, webbapplikationer, kundresan

Tidigare arbetsgivare: Seavus (fd Ontrax), Nordea Liv & Pension, Movestic, If Skadeförsäkring

Examen: Data- och systemvetenskaplig linje, Högskolan i Gävle, 2001

Certifieringar: PEJL, PROSCI Change Management

Malena Lock