Marta Birgoth

Konsult
070-229 07 04
marta.birgoth@mumgroup.se

Marta har bred erfarenhet inom IT, krav och projektledning och tar gärna ledande eller drivande roller som utvecklas över tid och som innehåller både tekniska och strukturella utmaningar. Agilt och coachande ledarskap tillsammans med att göra IT-utveckling begripligt är saker som Marta brinner särskilt för.

”Jag drivs av att jobba för det agila ledarskapet och av att utveckla mitt eget personliga ledarskap, vilket jag skulle kalla för icke-auktoritärt och coachande. Det ligger i linje med att allt fler företag går mot agila arbetssätt, teamtänk och individuellt engagemang.”

”I övrigt motiveras jag av att se till att verksamhet och användare är delaktiga i IT-utvecklingen och inte blir gisslantagna i projekt. För att det ska lyckas krävs det att vi blir bättre på att prata med varandra på ett sätt som är begripligt, prestigelöst och involverande. Vi behöver lyssna på varandra och särskilt på dem som inte tar så mycket plats – de sitter ofta på de riktigt bra lösningarna.”

”Jag har två stora passioner i livet: bakning och utförsåkning. Numera har jag tagit min egen bakning till nya nivåer och provar på olika tekniker och metoder: jag har inhandlat en tysk hemmakvarn med stenvalsar och skickar efter olika typer av helsäd som exempelvis enkorn och dinkel. Nymalet mjöl är lite som nymalet kaffe – ju färskare desto godare resultat.”

”Jag har åkt skidor lika länge som jag har kunnat gå. Mina farföräldrar bodde och jobbade i Lindvallen så dit åkte vi flera gånger om året och fick låna deras årskort. Utöver det så bodde jag och familjen under en period i Österrike och kunde åka till Alperna ganska ofta. Efter det gjorde vi minst en resa per år till Alperna.”

Specialistkunskaper: Utredningar, kravanalys, verksamhetsanalys, systemanalys, projektledning, teamcoaching

Tidigare arbetsgivare:  HiQ, Scania, Infoware Solutions

Examen: Data- och systemvetenskap, Stockholms universitet, 2001

Certifieringar: Scrum Product Owner

Marta Birgoth