Mikael Lundstedt

Konsult, partner, styrelseledamot
070-889 92 55
mikael.lundstedt@mumgroup.se

Mikael är en driven program- och förändringsledare med 20 års erfarenhet inom IT och verksamhetsutveckling, framförallt inom större organisationer och koncerner, med tonvikt på bank och försäkring. Att bidra till att företag lyckas genomföra de förändringar som de har behov av är Mikaels fokus och drivkraft, att hjälpa dem att gå från ord till handling och se till att verklig affärsnytta skapas.

”Jag tycker om att hitta smarta vägar fram, det får gärna vara snårigt och komplext ur olika perspektiv, såväl tekniskt som taktiskt, med många olika intressenter och drivkrafter. Jag uppskattar när jag med fokus på helhetsperspektivet får variera strategiska frågor och vägval med mer operativ hantering och hitta lösningar för att hantera uppkomna utmaningar.”

”Hellre tillräckligt bra idag än perfekt en annan dag. Den stora utmaningen är att slutföra saker – det är alltför lätt att hamna i en spiral där man kör på dag ut och dag in utan att slutföra det som i slutändan gör skillnad.”

”När jag inte jobbar är jag allra helst i en skidbacke. Det spelar ingen roll om handlar om snowboard eller skidor, en isig backe eller puder, svenska fjäll eller alperna – bara jag får åka! Fort ska det gå och utmaningen ska vara rejäl; en dag utan fall i backen betyder att man inte har utmanat sig själv ordentligt.”

Branscher: Bank och försäkring, IT.

Roller: Införande av agila arbetssätt på portföljnivå, release train engineer, projektledare och programledare.

Certifieringar: SPC i SAFe, grundkurs i compliance, certifierad affärsarkitekt, IPMA Project Management, UGL och UGL fortsättning.

Mikael Lundstedt