Tommy Lindberg

Konsult
073-448 15 45
tommy.lindberg@mumgroup.se

Tommy har många års erfarenhet av små och stora förändringsprojekt i gränslandet mellan verksamheten och IT. Ledarskap och organisationsutveckling är något som Tommy brinner för och han tar gärna chefsroller eller driver agila, UX-drivna digitaliseringsprojekt med ett starkt kundfokus.

”Jag drivs i första hand av att vara i gränslandet mellan teknik, processer och människor. Det roligaste jag vet är att se andra växa och leverera. Organisationsutveckling och agila arbetssätt brinner jag för. Jag tycker också om att förenkla, digitalisera och automatisera processer och arbetsmoment.”

”För mig som får chansen att se och verka i många olika företag är det tydligt att även om alla organisationer och branscher är unika så är problemställningen ofta ganska generell. Det handlar ofta om bristande samsyn kring mål och inriktning, bristande förutsättningar eller orealistiska förväntningar. Det handlar också ofta dålig tilltro och lågt förtroende mellan olika funktioner inom organisationen. Det finns nästa alltid någon eller några inom organisationen som sitter inne med lösningar och idéer på problem och utmaningar, men kanske inte blir hörda eller sedda. Det gäller för mig att lyssna mycket.

”Jag har nästan i hela mitt liv haft en passionerat förhållande till vinter, kyla, is och snö. Jag är sedan 30 år längdskidåkningsledare och får tårar i ögonen när jag ser mina barn- och ungdomar komma åkande i spåret i fin teknik med stora leenden i ansiktet och röda rosor på kinderna. De tre senaste åren har jag kombinerat min egen motion med välgörenhet genom att delta i och ibland arrangerat olika typer idrottsevent till förmån för Barncancerfonden.”

Specialistkunskaper: Förändringsledning, projektledning, krav- och processanalys, ledarskap

Tidigare arbetsgivare: Arbetsförmedlingen, Barncancerfonden, Swedbank, Vattenfall, Bombardier, Bonnier

Examen: Civilingenjör i Maskinteknik, KTH, 1995

Certifieringar: Projektledning, Agil utveckling

Tommy Lindberg