Välkommen till ett annorlunda konsultbolag

MUM föddes ur en gemensam önskan om ett konsultbolag som inte var som de andra. Ett viktigt kriterium var en intern kultur präglad av viljan att utvecklas tillsammans, för att på så sätt generera både ökad trivsel hos medarbetarna och ett starkare erbjudande till kunderna. Ulrika Lindström Oskarsson och Mikael Lundstedt förde de första diskussionerna. Tillsammans såg de möjlighet att skapa affärsnytta i gränslandet mellan verksamhet och IT, att brygga mellan de många affärsnära managementkonsulterna och de mer IT- och teknikfokuserade bolagen. De fastnade redan första dagen för tanken att vara som ett gäng vänner som samlas kring köksbordet. De pratade om känslan av att komma hem, om vikten av att få vara sig själv och om glädjen i att kunna diskutera intressanta frågor med likasinnade. Låter det som att du skulle trivas hos oss?

Varför välja MUM?

Du delar vår passion för affärsvärde

Vår verksamhet handlar inte om att göra sig oumbärlig ute hos kunden och sedan fakturera så mycket som det bara går. Istället brinner alla MUM:s medarbetare för att skapa affärsvärde på riktigt ute hos våra kunder. Det genomsyrar både vårt sätt att tänka och att agera.

Du tror på en stark företagskultur

Vi menar att det är vår företagskultur som gör oss unika, vilket i sin tur får kunderna att välja just oss. Därför lägger vi avsevärda resurser och investeringar i att utveckla och bibehålla vår företagskultur. MUM:s verksamhet bedrivs i sin helhet mot bakgrund av vår varumärkesplattform.

Du vill utvecklas i ditt arbete

Vårt arbete handlar till stor del om att hjälpa våra kunder med olika förändringsprojekt. För att lyckas med det måste vi själva ligga steget före utvecklingen. Därför är det inte så konstigt att vi prioriterar både vår egen och andras utveckling. Många av insatserna genomförs inom ramen för MUM Academy.

 

Vi har skrivit en bok för att dela
med oss av de saker vi tycker är extra
viktiga. Det här är detaljerna som gör att
vi sticker ut och stolt kan kalla oss annorlunda.

Vi vet att vi inte är rätt för alla, men för
många är vi helt rätt. Det är det här som vi
tycker gör hela skillnaden.

Är du en MUM:are utan att veta om det?

Är MUM bolaget för dig? Testa oss och dig själv. Hur många frågor svarar du ja på?

  1. Jag drivs av en genuin önskan att leverera affärsvärde på riktigt.
  2. Jag ser det som en styrka att våga vara annorlunda.
  3. Jag tvekar inte att argumentera emot min kund när det är berättigat.
  4. Jag föredrar att hitta nya vägar framför att gå i upptrampade spår.
  5. Jag vill utvecklas och lära mig, allra helst tillsammans med andra.

Har du svarat ja på de flesta frågorna? Då borde vi ses! Hör av dig!

Vår rekryteringsprocess

1. Intresseanmälan eller tips

Nya medarbetare hittar till MUM både via ansökningar och genom tips från kunder och kollegor. Vi brukar tänka att det viktigaste inte är hur vi hittar varandra utan att vi faktiskt gör det.

2. Första intervjun

Den första intervjun fokuserar på värderingar och kultur. Kort efter intervjun sker en uppföljande avstämning.

3. Andra intervjun

Den andra intervjun fokuserar på kompetensprofil och lämpliga första uppdrag. Kort efter intervjun sker en uppföljande avstämning.

4. Tredje intervjun

Den tredje intervjun fokuserar på säljbarhet och synen på försäljning.

5. Signering av anställningsavtal

Om vi alla är överens diskuterar vi här villkor och skriver avtal. Den nya medarbetaren fortsätter sedan vidare till vår onboardingprocess.